АКТУАЛЬНО

Україна приєдналася до міжнародної операції проти торгівлі людьми

Міграційна поліція України активно приймала участь у глобальній операції “Global Chain” з боротьби з торгівлею людьми, яка охопила правоохоронців з 39 країн світу, включаючи Європу, Південну Америку, Африку, Австралію та Південну Азію.

З 3 по 9 червня відбувся тиждень спільних дій EMPACT (Європейська міждисциплінарна платформа проти кримінальних загроз), спрямований на ліквідацію злочинних мереж, які займаються сексуальною експлуатацією, примусовою працею та жебрацтвом.

Операцію “Global Chain” очолила Австрія у співпраці з Румунією, Європолом, FRONTEX та Інтерполом. За результатами цієї масштабної операції правоохоронці арештували 219 осіб та ідентифікували понад 1374 потерпілих, включаючи 153 дітей.

На території України заходи забезпечували співробітники Департаменту міграційної поліції Національної поліції та Державної прикордонної служби. Вони активно діяли у складі Координаційного штабу у Варшаві.

Зокрема, поліцейські міграційної поліції в Одеській області ліквідували організовану групу, яка займалася експлуатацією людей у жебрацтві. В Чернігові співробітники виявили зловмисника, який завербував особу з інвалідністю для фіктивного шлюбу з метою ухилення від військової служби. У Вінницькій області затримали та повідомили про підозру за скоєння торгівлі людьми двом особам, які сексуально експлуатували неповнолітню.

У всіх випадках зловмисникам повідомили про підозру за статтею 149 Кримінального кодексу України (Торгівля людьми), а потерпілим надали необхідну допомогу згідно з чинним законодавством. Також проводилися профілактичні заходи з інформування населення про ризики торгівлі людьми та способи їх запобігання.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ