АКТУАЛЬНО

Україна щорічно реєструє зростання кількості звернень, пов’язаних із випадками домашнього насильства

За останні роки в Україні відзначається зростання кількості звернень стосовно випадків домашнього насильства, повідомила Катерина Левченко, урядова уповноважена з питань гендерної політики.

“Кожен рік приносить збільшення кількості звернень із заявами про домашнє насильство в Україні. Ця тенденція не є новою і не почалася лише у 2022 році; вона виявилася ще після 2017 року. Початок цього явища можна пояснити не тим, що зростає кількість випадків домашнього насильства, а скоріше тим, що раніше приховані випадки стають відомими. Те, що колись вважалося нормою або рольовою моделлю, тепер починає визнаватися як токсична поведінка, здатна завдати шкоду здоров’ю”, – зауважила Левченко.

За її словами, значна кількість тренінгів та навчань була проведена для сектору безпеки, що має сприяти тому, щоб заяви про насильство не залишались без відповідного реагування з боку поліції.

Урядова уповноважена також підкреслила важливість усвідомлення суспільством ризиків домашнього насильства, а також важливість розуміння цього питання серед фахівців.

“Навчання обов’язково має проводитись, і наразі ми ретельно вивчаємо, наскільки ця проблематика врахована в програмах підготовки фахівців, таких як юристи, правоохоронці, соціальні працівники та психологи”, – додала Левченко.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ