АКТУАЛЬНО

Україна скоротила “безпечний простір” Росії на 16% за допомогою нового дозволу США

Обмежений дозвіл США на удари по Росії з використанням західної зброї дозволив Україні скоротити площу “безпечного простору” агресора на 16%

Такі дані оприлюднили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

“Обмежена зміна політики адміністрації Джо Байдена, що дозволяє Україні використовувати надану США зброю для ударів по деяких військових цілях на невеликій території в межах РФ, зменшила розмір російського наземного притулку лише на 16%”, — йдеться у повідомленні.

Проте, як зазначили фахівці, ця політика США дозволяє агресору зберігати ще щонайменше 84% “безпечного простору”, оскільки Україні заборонено використовувати зенітні ракетні системи на решті території Росії.

За словами аналітиків, на сьогодні українські війська можуть уражати військові цілі в межах досяжності реактивних систем залпового вогню у Бєлгородській, Курській та Брянській областях. Однак, Сили оборони не можуть бити по російських військових цілях глибше в тилу або в інших районах Курської і Брянської областей, які також знаходяться в зоні досяжності РСЗВ.

“Заяви офіційних осіб США також вказують на те, що українські сили можуть бути обмежені в завданні ударів по російських військових цілях, які не беруть активної участі в наземних атаках і ударах по Україні”, — йдеться у звіті ISW.

Водночас, в Інституті наголосили, що наразі уряди західних країн обговорюють дозвіл ЗСУ використовувати їхню зброю для ударів по російських тилових оперативних і глибоких тилових районах на території РФ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ