АКТУАЛЬНО

Україна стала центром глобальних ризиків – інтерв’ю Зеленського The Sun

У зв’язку з російським вторгненням, Україна стала центром глобальних ризиків, пов’язаних з можливою Третьою світовою війною. Президент України Володимир Зеленський висловив цю позицію, зазначивши, що країна активно протидіє можливому розгортанню такого конфлікту.

“Україна сьогодні перебуває в центрі глобальних ризиків Третьої світової війни. І я справді думаю, що наступати Росія продовжить до того моменту, поки США та Китай спільно не закликатимуть її вивести свої війська з української території”, – заявив Зеленський.

Президент вказав на те, що увага міжнародного співтовариства зараз зосереджена на іншому конфлікті – війні в Ізраїлі, що дозволяє Росії продовжувати свої вторгнення на українській території. Зеленський наголосив на ролі Москви в підтримці прихильників ХАМАС в Ірані, що зміцнює військові зусилля Росії, зокрема за допомогою смертоносних дронів-камікадзе.

Президент також висловив обвинувачення в адресу Кремля щодо розпалювання проблем на Балканах, намірів готувати нові конфлікти та тренування певних осіб. Зеленський вважає, що ідея полягає в розпочатті конфлікту, який вони не зможуть контролювати чи зупиняти.

Це заявлення свідчить про серйозні турбулентності в регіоні та визначає Україну як ключового учасника світового політичного ландшафту в контексті потенційних конфліктів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ