АКТУАЛЬНО

20 лютого вшановують День Пам’яті Героїв Небесної Сотні

20 лютого 2024 року виповнилося десять років відданої пам’яті Героїв Небесної Сотні, тих, хто віддав своє життя у боротьбі за ідеали демократії та європейське майбутнє. Ця дата не лише відзначає незламну волю українського народу та його рішучість у вимогах за права й гідність, але й нагадує про трагічні події минулого, коли мирні протести на Майдані переросли у кровопролитну боротьбу за майбутнє країни.

20 лютого став символічно важливим днем для України, сповненим подій Революції Гідності 2014 року. У самому серці Києва відбулася одна з найбільш кривавих сторінок української історії, коли протистояння між протестувальниками та силовиками режиму Віктора Януковича призвело до загибелі Героїв Небесної Сотні.

Небесна Сотня складалася з 107 учасників Революції Гідності та активістів Майдану, що були вбиті. Цей термін виник під час прощання із загиблими на київському майдані, ставши символом відваги та жертовності.

Ця десята річниця вшанування Героїв Небесної Сотні підкреслює різноманітність та відданість тих, хто віддавав своє життя за мрію про демократичну та європейську Україну. Учасники Небесної Сотні були різні за віком, національністю, освітою та поглядами, але їх об’єднувала спільна бажання бачити свою країну вільною та незалежною.

Кожного року 20 лютого в Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні згідно з Указом Президента, який вшановує подвиг учасників Революції Гідності та засвідчує пам’ять Героїв Небесної Сотні.

Зусилля для вшанування пам’яті героїв виявилися різними: від створення Ордена Героїв Небесної Сотні до створення меморіальних комплексів та пам’ятників у різних містах України. Родичі Героїв вірять, що їхні подвиги мають надихати на творчість та зміни в країні.

Президент України Володимир Зеленський підкреслив значення пам’яті про Героїв Небесної Сотні як стимул для захисту свободи та незалежності України, наголошуючи на тому, що їхня самовідданість не має меж і творить історію країни.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ