АКТУАЛЬНО

Україна увійшла до трійки країн з найбільшою кількістю біженців

Світ стикається з безпрецедентною кризою біженців, і Україна стала однією з трьох країн, звідки прибуває найбільше біженців. Війна в Україні спричинила масовий відтік населення, що шукало безпеки та притулку за кордоном.

До кінця 2023 року, незважаючи на те, що понад мільйон українців протягом року повернулися до своїх домівок, приблизно 5,8-6,2 мільйона українців залишалися міжнародними біженцями, а ще 5 мільйонів – все ще були внутрішньо переміщеними особами в Україні.

Варто зазначити, що збройні конфлікти залишаються основними рушійними силами глобальної кризи біженців, лише підтверджуючи приклади Сирії, Південного Судану, Афганістану, М’янми та, звісно ж, повномасштабного вторгнення в Україну 2022 року. Війни призводять до масового переміщення населення, змушуючи мільйони людей шукати притулку за межами своїх країн.

Однак не тільки війни тягнуть за собою хвилі біженців. Зміна клімату, з її руйнівним впливом на сільське господарство і продовольчу безпеку, також є важливим фактором. Посухи та голод, які особливо гостро відчуваються в таких країнах, як, наприклад, Демократична Республіка Конго, змушують людей залишати свої домівки в пошуках кращих умов життя.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ