АКТУАЛЬНО

Україна з 2024 року витратить державні кошти на лікування безпліддя

З початку наступного року в Україні запроваджується програма медичних гарантій (ПМГ), яка передбачає державне фінансування лікування жіночого безпліддя. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я через свою пресслужбу.

Відзначається, що ПМГ на 2024 рік охоплює новий пакет медичних послуг, зокрема “Лікування безпліддя за допомогою допоміжних репродуктивних технологій (запліднення in vitro)”.

Ураховуючи медичні показання, жінки з безпліддя матимуть можливість отримати лікування за рахунок державних коштів. Лікарні, які забезпечують цю послугу, отримуватимуть компенсацію у розмірі 60 324 гривень.

Загалом уряд планує фінансувати 30 400 лікувальних циклів. Очікується, що завдяки впровадженню цієї програми в Україні з’явиться можливість народження 10 000 дітей.

Міністерство охорони здоров’я додає, що медичні заклади повинні укласти контракт із Національним агентством здоров’я України (НСЗУ) за новим пакетом послуг протягом січня 2024 року за встановленою формою, щоб приєднатися до програми медичних гарантій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ