АКТУАЛЬНО

Україна завдала удару по російському військовому комплексу в Криму американськими ракетами

Українські збройні сили здійснили успішний удар по російському військовому комплексу в Криму, використовуючи американські ракети дальнього радіусу дії. Ціллю атаки став вузол зв’язку російських сил протиповітряної оборони в місті Алушта. Про це повідомив представник української оборонної промисловості.

Кримські канали соціальних мереж повідомили про кілька інцидентів у прибережному місті, а на одному з відео було зафіксовано сильний вибух. Масштаби збитків від якого відразу встановити не вдалося.

Поки Україна намагається стримати російські війська на північному і східному фронтах, ATACMS, що розшифровується як Army Tactical Missile System, дає змогу Києву загрожувати Криму. Україна концентрується на таких важливих цілях, як системи ППО, реактивні винищувачі та військові кораблі.

У квітні, використовуючи більш далекобійний варіант ATACMS, який Вашингтон почав таємно поставляти Києву цього року, українські війська завдали удару по аеродрому в Криму, знищивши кілька сучасних російських пускових установок і радарів ППО. Минулого тижня вони завдали удару по іншому кримському аеродрому, знищивши, судячи із супутникових знімків, кілька літаків.

Українські військові також заявили, що завдали удару по порту в Севастополі і пошкодили військовий корабель. Хоча офіційні особи не повідомили, яку зброю було використано, російські чиновники в Криму заявили, що в ніч нападу вони збили дев’ять ракет ATACMS.

Напередодні російський чиновник у Криму Сергій Аксьонов написав у месенджері Telegram, що українські ракети вбили двох «перехожих», а також пошкодили «порожній комерційний об’єкт». Він не став коментувати інформацію про пошкодження алуштинського вузла зв’язку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ