АКТУАЛЬНО

Українські військові збили три російських Су-34

Українські військові здійснили блискучу операцію, збивши троє російських винищувачів-бомбардувальників Су-34. Пілоти російських літаків, намагаючись нанести удари по позиціях Збройних сил України, були засічені та знищені.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат поділився деталями цієї вдалий операції в ефірі “Армія TV” та “Українське радіо”. Він зазначив, що пілоти російських Су-34 спробували наблизитися для нанесення ударів, але українські військові діяли витончено та ефективно.

“Росіяни знахабніли, підлетіли ближче, намагалися вдарити керованими авіабомбами на більшу глибину наших оборонних позицій”, – заявив Ігнат.

Щодо ризиків, які призвели до цього збиття, Ігнат відзначив, що російські пілоти ризикнули підлітати ближче, що виявилося для них невдалим. Він також виразив сподівання, що подібні ризики з боку окупантів будуть менше.

Раніше подібні збиття російських літаків сталися біля острова Зміїний та над російською Брянською областю. Ігнат наголосив, що це не перше такий подібний вдалий вчинок в українських військах.

Спікер також зазначив, що збиття трьох російських Су-34 визначено як “топ подія”, і це послужить нагадуванням російським льотчикам про те, що Україна готова відповідати на будь-яку агресію.

Президент Володимир Зеленський вважає це збиття важливою подією та нагадав, що кожен акт агресії матиме свою відповідь. У цій ситуації українські військові продемонстрували свою готовність і високий рівень ефективності у веденні повітряних операцій.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ