АКТУАЛЬНО

Умєров і Остін обговорили плани операцій України на 2024 рік та посилення ППО

Міністр оборони України Рустем Умєров провів зустріч із главою Пентагону Ллойдом Остіном, під час якої обговорили плани операцій України на 2024 рік. Особливий акцент був зроблений на посиленні протиповітряної оборони України.

За інформацією, отриманою від Міністерства оборони України та оприлюдненої на їхній сторінці у Facebook, сторони обговорили стратегічні цілі та плани операцій на майбутній рік. Розглядалися питання розвитку спільного оборонного співробітництва, залучення інвестицій у військово-промисловий комплекс, а також локалізації виробництва в Україні.

Міністри провели відкритий та чесний діалог щодо актуальних потреб і спроможностей обох країн, можливостей для розвитку співробітництва та будівництва спільних підприємств.

“Особливий фокус був приділений посиленню протиповітряної оборони, особливо важливого в зимовий період”, – відзначено в повідомленні.

Також на зустрічі обговорили продовження підтримки України з боку США, і міністр Умєров висловив сподівання, що фінансування на 2024 рік буде затверджено.

Поза цим, були обговорені питання підготовки української армії за стандартами НАТО та будівництва фортифікаційних споруд. Така важлива зустріч свідчить про активне співробітництво між Україною та США у сфері безпеки та оборони.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ