АКТУАЛЬНО

Урсула фон дер Ляєн оголосила про намір балотуватися на другий термін

Сьогодні, 19 лютого, під час з’їзду партії “Християнсько-демократичний союз” (CDU) у Берліні, Урсула фон дер Ляєн оголосила свої наміри висунутися на другий термін на посаду президента Європейської комісії.

Протягом останнього року 65-річна лідерка цієї впливової інституції Брюсселя обережно уникала відповідей на питання щодо своїх майбутніх планів.

Проте оголошення своєї кандидатури на наступні п’ять років є першим кроком у чотиримісячній передвиборчій кампанії. Деякі аналітики припускають, що прем’єр-міністр Естонії Кая Каллас може також балотуватися на цю посаду влітку, коли буде прийняте остаточне рішення.

Після затвердження її кандидатури партією CDU, вона потребує підтримки двох інших партій Європейської народної партії (ЄНП), центрального правого об’єднання в Європейському парламенті, до якого також входять керівні партії Греції, Ірландії, Литви та Швеції.

Наступним кроком стане голосування на з’їзді ЄНП у березні, який призначений на Бухарест.

Згідно з повідомленням, вибір президента Єврокомісії пов’язаний із результатами виборів до Європарламенту, запланованих на 6-9 червня, проте це буде залежати від результатів виборів в Європарламенті.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ