АКТУАЛЬНО

В Алжирі відкрили «найбільшу мечеть Африки»

У неділю в Алжирі урочисто відкрили «найбільшу мечеть Африки», третю за величиною у світі після понад десятиліття будівництва та підготовки.

Будівництво Великої мечеті Алжиру тривало понад десять років і було ініційоване колишнім президентом Абдельазізом Бутефлікою. Протягом багатьох років цей проект викликав широку критику.

Мечеть розташована у столиці країни, а її мінарет має висоту 265 метрів, що робить його найвищим у світі. Також у споруді розміщено велику молитовну залу. За даними алжирських державних ЗМІ, мечеть може вмістити понад 120 000 вірян.

Урочисте відкриття закладу відбулося за участю нинішнього президента Алжиру Абдельмаджида Теббуна. Алі Мохамед Салабі, генеральний секретар Всесвітнього союзу мусульманських улемів, заявив, що відкриття мечеті спрямоване на підтримку мусульман у досягненні доброти та поміркованості.

Час відкриття мечеті припав на напередодні мусульманського посту Рамадан, коли віряни традиційно збираються разом для молитви у мечетях.

Мечеть стала покійного президента Абдельазіза Бутефліки, який був усунутий від влади внаслідок масових протестів у 2019 році, спадщиною. Початково відкриття мечеті було заплановано на лютий 2019 року, але через протести ці плани було зупинено.

Абдельазіз Бутефліка, який очолював Алжир протягом 20 років та пішов у відставку через масові протести, помер у віці 84 років.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ