АКТУАЛЬНО

В Німеччині відреагували на закиди Росії щодо розміщення далекобійної зброї

У Берліні відповіли на закиди Росії стосовно планів США з 2026 року почати розгортання у Німеччині засобів далекобійних ударних систем – зауважили, що це не повернення до “перегонів озброєнь”, а компенсація того, що може бути прогалиною в можливостях.

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус вказав, що розміщення американської далекобійної та надзвукової зброї на території країни не свідчить про “перегони озброєнь”. В інтерв’ю виданню Tagesthemen він розповів:

“Запланованим розгортанням ми заповнюємо те, що ми називаємо прогалиною в можливостях”.

Він також припустив, що Росія, ймовірно, вже деякий час має такі системи в Калінінграді, тобто “в абсолютній досяжності для Німеччини та інших європейських країн”.

Тож, на його думку, питання полягає в тому, як саме країна зможе ефективно стримувати наміри Росії:

“З огляду на нову ситуацію загрози, питання полягає в тому, як ми можемо ефективно стримувати?”.

За це і відповідатимуть американські ракети, які, як зауважив Пісторіус, “дадуть зрозуміти, що ми можемо і хочемо захищатися”. Він також додав: “На будь-який удар проти нас також буде дана відповідь – і умовно”.

Міністр оборони Німеччини наголосив на тому, що Німеччина повинна самостійно виробляти такі системи: “Але пройде якийсь час, перш ніж такі системи можна буде виробляти в Європі. До того часу американці будуть підтримувати нас”.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ