АКТУАЛЬНО

В Саудівській Аравії створять неповторну трамвайну лінію у віковічній оазі Аль-Ула

У французькому місті Ла-Рошель планується створення нової трамвайної лінії, на яку буде розроблено 20 акумуляторних трамваїв Citadis B. Контракт на цей проект на суму 500 млн євро був укладений між Королівською комісією Аль-Ула Саудівської Аравії та компанією Alstom.

Ця нова трамвайна лінія, довжина якої становитиме 22,4 км, планується бути найдовшою у світі трамвайною лінією без контактної мережі. Вона обслуговуватиме 17 зупинок, які охоплюватимуть міські райони, археологічні пам’ятки та туристичні об’єкти, включені до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО в п’яти історичних районах регіону.

Планується відкриття нової трамвайної лінії у другій половині 2027 року. Компанія Alstom буде відповідальною за всі етапи проекту – від проектування і інтеграції до встановлення та тестування системи. Проект включатиме постачання обладнання для електропостачання, сигналізації, зв’язку та депо, а також будівництво 20 акумуляторних трамваїв Citadis B на заводі в Ла-Рошелі, Франція.

Alstom також зобов’язалася здійснювати повне технічне обслуговування трамваїв протягом 10 років, використовуючи свій інструмент прогнозуваного технічного обслуговування та управління автопарком Health Hub. Компанія також має намір використовувати свій міжнародний досвід у будівництві трамвайних колій та автоматизованого пасажирського транспорту з робіт у Дубаї, Катарі, а також у міжнародному аеропорту імені короля Абдул-Азіза в Джидді та метро Ер-Ріяда.

Керуючий директор Alstom у Саудівській Аравії Мохамед Халіл відзначив, що цей проект є унікальним, оскільки він поєднує в собі екологічність та врахування навколишнього середовища в історичному регіоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ