АКТУАЛЬНО

Лідер республіканців у Сенаті США вказав на країни, що входять до нової “осі зла”

Лідер республіканської меншості у верхній палаті Конгресу США, Мітч Макконнелл, в інтерв’ю Fox News, назвав Китай, Росію та Іран новою “віссю зла” у світлі військових конфліктів в Україні та Ізраїлі.

“Ми повинні реагувати на реальні загрози, які існують і становлять небезпеку для Сполучених Штатів. Іран теж становить загрозу для нас. Тому це критична ситуація, і нам потрібно активно реагувати на цю вісь зла – Китай, Росію та Іран, тому що це безпосередня загроза для Сполучених Штатів”, – сказав Макконнелл.

Сенатор порушив питання про вплив Китаю, Росії та Ірану на різні конфлікти, наголосивши на необхідності розглядати їх у контексті загальної світової проблеми.

Макконнелл також відхилив твердження про шкідливість військової допомоги Україні для економіки США і наголосив, що така допомога сприяє відновленню промислової бази та створенню нових робочих місць.

“Одним із найкращих аспектів з точки зору США є те, що, передаючи старе обладнання українцям, ми відновлюємо нашу промислову базу… Завдяки допомозі, яку ми надаємо Україні, створюються робочі місця в 38 штатах. Ми відновлюємо наші промислові комплекси в умовах серйозної загрози з боку великої азіатської держави. Тому думка, що наша допомога Україні не корисна для нас, не відповідає дійсності”, – підсумував він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ