АКТУАЛЬНО

В Швейцарії пропонують відмовитися від Євробачення через пропаганду окультизму та сатанізму

З появою Швейцарії як місця проведення “Євробачення-2024”, у країні спалахнув конфлікт щодо проведення цього музичного заходу. Політики та активісти виступають проти цього рішення через спірність щодо виступів, які вони вважають пропагандою окультизму та сатанізму.

За інформацією видання RTS, противники планують виставити питання проведення “Євробачення-2025” на референдум.

Причинами, на думку активістів, стали еволюція пісенного конкурсу, все більша кількість антисемітських інцидентів, а також “все більша кількість сатаністських і окультистських внесків”. Політики назвали представників від Ірландії Bambie Thug, які цього року у шведському Мальме показали всьому світу сеанс екзорцизму.

Згідно з UDF, існує високий ризик для безпеки, коли “Євробачення” відбудеться у Швейцарії наступного травня. Партія оголосила, що хоче координувати збір підписів проти кредитів, наданих на можливу організацію зацікавленими містами, а саме Цюрихом, Женевою, Базелем і Берном/Біля (спільна заявка). Водночас німецькомовна спілка платників податків хоче запобігти витрачанню грошей Цюриха на “Євробачення”.

Комітети секцій UDF міста та кантону Цюрих вирішили провести референдум проти міського кредиту у розмірі 20 млн швейцарських франків (22,3 млн доларів), схваленого минулої середи (2 липня) законодавчим органом. Ці гроші мали б співфінансувати проведення “Євробачення-2025”, якщо Цюрих буде обрано містом-господарем. У понеділок, 8 липня, парламент кантону надав кредит у розмірі 5 млн швейцарських франків (5,5 млн доларів).

Бернські секції UDF вже минулої середи (3 липня) вирішили розпочати референдум проти кредитів щодо спільної кандидатури Берна та Біля. У місті Берн політики подали текст про референдум. На кантональному рівні проведуть референдум, якщо кредит у розмірі майже 30 млн швейцарських франків (33,4 млн доларів) буде прийнятий Великою радою.

Наприкінці серпня швейцарський мовник SSR має обрати місто-господар конкурсу “Євробачення-2025” за погодженням з Європейською мовною спілкою (головні організатори). Проведення можливих референдумів стане можливим лише пізніше. Щодо переможців “Євробачення-2024”, Nemo, то вони в соцмережах не відреагували на заяви швейцарських політиків та активістів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ