АКТУАЛЬНО

Віцеспікер ВР Корнієнко про мобілізацію нардепів: “А який з нас толк”

Перший віцеспікер Верховної Ради України, Олександр Корнієнко, висловив своє ставлення до можливості мобілізації народних депутатів в зв’язку зі зростанням напруги на сході України. Згідно з новим гучним законопроєктом про мобілізацію, відповідно до віцеспікера, депутати і надалі залишатимуться звільненими від призову до війська.

На запитання, чи може мобілізація депутатів допомогти зняти соціальне напруження, Корнієнко відповів жартома, сказавши: “Так Кім (голова Миколаївської ОДА) же сказав учора – який з нас толк?”

Віцеспікер розглядає питання мобілізації депутатів через дві призми: законодавчо-конституційну і морально-етичну. Законодавчо-конституційна призводить до висновку, що відсутність депутатів у парламенті може унеможливити прийняття важливих законів та бюджету. Морально-етична стосується демонстрації відповідальності депутатів та їхнього оточення.

Корнієнко висловив погляд, що мобілізація депутатів може заважати функціонуванню держави, але водночас закликав нардепів опанувати базові військові навички, бо “проблеми з північним сусідом можуть закінчитись набагато пізніше”, ніж каденція нинішнього складу Ради.

Нарешті, віцеспікер висловив упевненість, що чутки про можливу мобілізацію депутатів можуть бути результатом російської пропаганди, оскільки це вигідно Росії, щоб український парламент не працював.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ