АКТУАЛЬНО

У США зростає підтримка Трампа

За результатами останнього опитування, проведеного телеканалом CNN серед зареєстрованих виборців у США, підтримка колишнього президента Дональда Трампа зростає, спричиняючи занепокоєння в таборі нинішнього президента Джо Байдена.

Згідно з даними опитування, Дональд Трамп набрав 49% підтримки, тоді як Джо Байден отримав 45% голосів. Цей розрив став більшим порівняно з даними, зібраними наприкінці серпня.

Лише 28% опитаних заявили, що наразі у США під президентством Джо Байдена справи йдуть дуже або досить добре.

Питання про витривалість і вміння швидко ухвалювати рішення також викликає відмінності. Лише 25% опитаних вважають, що у Джо Байдена є ці якості, тоді як 74% відповіли “ні”. У разі Дональда Трампа 53% стверджують, що він володіє цими якостями, і лише 47% вважають протилежне.

Слід зазначити, що підтримка Дональда Трампа важливим чином зростає серед опитаних віком до 35 років. 48% з них підтримали Трампа, тоді як 47% віддали перевагу Байдену, що є суттєвим звуженням раніше широкої підтримки Байдена в цій віковій категорії.

Байден також відстає від Трампа у важливих “штатах-гойдалках”, де підтримка і демократів, і республіканців неоднозначна. За результатами опитування, Байден поступається Трампу на 3-10% у штатах, таких як Аризона, Джорджія, Мічиган, Невада та Пенсильванія. Винятком є Вісконсин, де Байден зберігає перевагу.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ