АКТУАЛЬНО

У статті Time про втому світу від війни та корупції знайшли “слід Арестовича”: ексклюзивні подробиці

У скандальній статті Time про Україну джерелом інформації для журналіста Саймона Шустера нібито міг бути ексрадник Офісу президента Олексій Арестович. Він представлений у матеріалі як анонімний співрозмовник з ОП, хоча вже давно звільнився з посади.

Таке припущення OBOZ.UA озвучили власні джерела в правоохоронних органах. Нагадаємо, стаття в американському виданні набула широкого суспільного резонансу, оскільки автор фактично критикує ситуацію в Україні, стверджує про “втому від війни”, а також виставляє в негативному світлі президента Володимира Зеленського.

За даними наших джерел, Арестович міг спілкуватися із Саймоном Шустером на умовах анонімності. Його думку в підсумку було представлено як інформацію “з Офісу президента України”.

Також, за даними нашого видання, колишній радник ОП зараз може перебувати за кордоном. Зокрема, його нібито бачили у Варшаві (Польща) та Відні (Австрія). Чи збирається Арестович повертатися в Україну – питання відкрите.

Додамо, Саймон Шустер – народжений у Москві (РФ) американський журналіст, випускник Стенфордського університету. Він уже 10 років працює кореспондентом у Time, також співпрацює з Associated Press, раніше писав для Reuters і The Moscow Times. Проживає в Нью-Йорку (США).

Журналістка Дар’я Гірна на своїй сторінці у Facebook зазначила, що Саймон Шустер є автором маніпулятивного матеріалу про “Азов”. Зокрема, журналіст у своїй статті від 2019 року звинуватив організацію в рекрутингу ультраправих націоналістів по всьому світу.

“Це не просто якась історія роздування проблеми праворадикалів в Україні. Це схоже на белетристику, а не (на) журналістику факту”, – зазначила Гірна.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Американська редакція Time 30 жовтня випустила листопадовий тираж журналу з яскраво-червоною обкладинкою і фотографією президента Зеленського зі спини. У статті Саймон Шустер описує майже два роки подій повномасштабної війни в Україні, як за цей час змістилися акценти у західних партнерів, з якими труднощами і умовами стикається Верховний головнокомандувач ЗСУ при отриманні нової допомоги. Також він говорить про проблему корупції та нібито різні підходи до планування бойових дій у Зеленського та генералів.

– Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов розкритикував цей матеріал. Він заявив, що автор абсолютно не володіє справжньою ситуацією в коридорах української влади, а його публікація містить масу дурниць і відвертих російських наративів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ