АКТУАЛЬНО

В Україні пропонують запровадити новий податковий режим для громадян

В Україні розглядається питання про введення спеціального податкового режиму для 20 видів діяльності. Передбачається впровадити спеціальний податковий режим для самозайнятих фізичних осіб, які надають різні послуги через онлайн-платформи. Новий податок насамперед поширюватиметься на такі категорії працівників, як кур’єри, таксисти, майстри манікюру, перукарі, ремонтники, психологи та багато інших, які надають свої послуги через онлайн-сервіси.

Впровадження цього податкового режиму здійснюватиметься за бажанням самозайнятих осіб. Законопроєкт №10166 уже зареєстровано у Верховній Раді.

Один з авторів цього документа, Ярослав Железняк, пояснює, що закон дасть змогу створити чітке регулювання діяльності онлайн-платформ.

Згідно з цим законом, самозайняті особи отримають спрощену та автоматизовану систему обліку та сплати податків. Рівень податку становитиме 6%.

Важливою особливістю цього режиму буде відсутність необхідності реєструвати статус ФОП (фізичної особи-підприємця), наймати бухгалтера та подавати фінансову звітність. Замість цього онлайн-платформи надаватимуть інформацію про доходи самозайнятих осіб податковій службі.

“Це буде добровільною ініціативою. Іншими словами, ті, хто бажає залишитися в існуючій системі оподаткування, зможуть це зробити”, – додає депутат.

Згідно з розрахунками автора закону, цей податковий режим дасть змогу збирати податки з більш ніж 500 000 самозайнятих осіб. Законопроєкт передбачає можливість переходу на спеціальний податковий режим для тих, хто займається одним із 20 видів діяльності, включно з наданням послуг у сферах охорони здоров’я, пасажирських перевезень, ремонту, переведення, догляду за домашніми тваринами, організації святкових заходів, послуги з догляду за дітьми та багато інших.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ