АКТУАЛЬНО

В Європарламенті з’явився ще один противник підтримки України

Лідер французької правої партії «Національне об’єднання» Жордан Барделла став центром уваги після того, як він проголосував проти резолюції Європарламенту, яка передбачала зміцнення підтримки України у світлі недавніх геополітичних подій.

Про це повідомляє BFM TV.

Обраний головою нової ультраправої групи «Патріоти за Європу», до якої входять французькі, угорські та іспанські праві євродепутати, Барделла взяв слово, щоб обґрунтувати свою відмову.

На його думку, резолюція про підтримку України «породжує цілу низку проблем». Політик засудив зобов’язання кожної країни-члена ЄС виділяти 0,25% свого ВВП на рік на підтримку України, наголосив, що постачання далекобійної зброї або вступ Києва до НАТО «підвищать ризик посилення напруженості з ядерною державою», а також виступив проти ухвалення України до ЄС, оскільки «це поставить під загрозу виживання економіки та сільського господарства» Європи.

Крім того, Барделла виправдав відмову голосувати за резолюцію тим, що ЄС засудив візит Віктора Орбана до Росії на початку цього місяця, передає BFM TV. За словами політика, своїм «явним засудженням» дипломатичних візитів Орбана резолюція «послаблює єдність європейців». Барделла підкреслив, що «Угорщину, надійного партнера по НАТО, не можна звинувачувати в бажанні зберегти відкритими шляхи для переговорів».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ