АКТУАЛЬНО

В ЗСУ не вистачає боєприпасів, військові вимушені приймати важкі рішення, – Кірбі

Під час брифінгу у Вашингтоні координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі повідомив, що українські військові змушені ретельно розподіляти боєприпаси через загрозу їх вичерпання. Відповідно до Кірбі, ця ситуація створює можливість для окупантів здійснювати більше атак на українські позиції та мирні міста.

“Українські військові докладають великих зусиль, щоб розподілити обмежені запаси боєприпасів, оскільки стає очевидним, що запаси підходять до кінця”, – зазначив Кірбі.

За словами представника Білого дому, командири на місцях також мають вибирати, які системи більшої дальності використовувати в зв’язку з відсутністю нових поставок військової допомоги.

“Російська сторона активно використовує цю ситуацію, продовжуючи здійснювати атаки за допомогою безпілотників та ракет, щоб змусити українських військових витрачати обмежені ресурси ППО”, – додав він.

Під час брифінгу також було зазначено, що російська сторона прагне мати оперативну базу в районі Авдіївки, проте українські сили продовжують активно протистояти цій загрозі.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ