АКТУАЛЬНО

Вакцини від COVID-19 врятували 1,4 млн життів у Європі – дослідження ВООЗ

Нове дослідження Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) вказує на те, що вакцини проти COVID-19 врятували близько 1,4 мільйона життів у Європі. Це дослідження підкреслює важливість вакцинації в боротьбі з пандемією.

Спрямовані в першу чергу на людей старше 80 років, вакцини принесли значне зниження смертності, а саме 62%. “Сьогодні в Європі понад 1,4 млн осіб – більшість з них літні – насолоджуються життям зі своїми близькими, тому що прийняли життєво важливе рішення зробити щеплення від COVID-19“, – зазначив директор Європейського відділення ВООЗ Ханс Клюге.

Вакцини сприяли зниженню смертності на принаймні 57%, а без щеплення від коронавірусу, за даними дослідження, загинуло б приблизно 4 мільйони людей. Від початку пандемії в Європі було зареєстровано понад 277 мільйонів підтверджених випадків захворювання і понад 2,5 мільйона випадків смертей.

Незважаючи на досягнуті успіхи, ВООЗ вказує на те, що COVID-19 продовжує бути загрозою в Європі, і кількість випадків захворювання продовжує зростати. Директор Клюге підкреслив важливість своєчасного щеплення вразливих груп населення, як одного з ключових інструментів управління пандемією.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ