АКТУАЛЬНО

Велика Британія розширює санкції проти РФ

У середу Велика Британія оголосила про розширення санкційного списку, додавши до нього десять нових танкерів, які займаються перевезенням нафти або нафтопродуктів з Росії до третіх країн. Про це повідомляє британський уряд, згідно з інформацією Укрінформу.

Санкції торкнулися таких суден, як Nikolay Zuyev, SCF Vankor, Vladimir Tikhonov, SCF Baltica, NS Asia, Leonid Loza, Olympiysky Prospect, Zaliv Aniva, NS Clipper та NS Corona. Ці танкери були внесені до списку через участь у діяльності, що може дестабілізувати, підривати або загрожувати територіальній цілісності та суверенітету України, а також через їхню роль у підтримці уряду Росії.

Відповідно до нових обмежень, ці судна не матимуть права заходити до портів Великої Британії. Крім того, їхнім капітанам і лоцманам буде заборонено в’їзд на територію країни. Британський уряд також розглядає можливість припинення реєстрації танкерів у Судовому реєстрі Великої Британії, а капітани та лоцмани цих суден можуть бути затримані на території країни.

Ці кроки є частиною зусиль Великої Британії та її союзників для посилення тиску на Росію у відповідь на агресію проти України та порушення міжнародного права.

 

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ