АКТУАЛЬНО

Велика Британія турбується про свою здатність протистояти російським ракетам

У світлі останніх подій та загострення геополітичної ситуації в Європі, у Великій Британії зростає занепокоєння щодо власної здатності захиститися від можливих ракетних ударів з боку Росії. Високопоставлені військові експерти та колишні генерали вказують на вразливість британських систем протиповітряної оборони (ППО) у порівнянні з українськими, що викликає занепокоєння серед населення та політиків.

«Путін може обстріляти Велику Британію десятками тих самих ракет, які він використовує, щоб завдати удару по Україні, і Велика Британія нічого не зможе зробити, щоб зупинити їх, каже колишній генерал»: У Британії переживають, що не здатні протистояти російським ракетами і заздрять українській системі ППО.

За словами генерала Річарда Берронса, російські ракети здатні досягти Британії всього за 90 хвилин, рухаючись зі швидкістю 600 миль на годину. Він попередив, що Великобританія наразі не зможе відбити такий удар.

«У Великої Британії наразі немає такої протиповітряної та протиракетної оборони, як в України. Нам це не було потрібно. Ракети, які падають на Київ, можуть впасти і на Лондон. А ППО Києва набагато краще. Навіть досить стара російська крилата ракета, випущена з літака над західною Росією, прибуває до Лондона за 90 хвилин із 500-кілограмовою вибуховою боєголовкою і точністю у два метри. Тож стежте за своїми дверима на Даунінг-стріт”, – додав генерал.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ