АКТУАЛЬНО

Військовий експерт розповідв про маніпуляції Кремля

Росія використовує стратегію залякування, щоб спонукати Захід до нервового реагування, проте насправді Кремль всіляко уникає прямого зіткнення з військами країн НАТО, вважає екскомандир роти батальйону “Айдар” Євген Дикий.

В ефірі 24 Каналу він прокоментував нещодавні заяви голови МЗС Чехії про можливе поширення війни на територію Європи, наголосивши, що реальна загроза прямого військового конфлікту між Росією та НАТО є малоймовірною.

“Давайте не розкатувати губу – росіяни не зроблять нам такого ‘подарунка’. Вони весь час все роблять, щоб лякати Захід тим, що буде пряма війна між Росією та Заходом, але при тому цієї війни ні в якому разі не допустити,” – підкреслив він.

Експерт пояснив, що російська армія не має ресурсів для ведення війни з сучасними військовими силами Заходу. “Вони знають за скільки днів, якщо не годин, їх ‘розкатають’ у випадку прямого зіткнення з НАТО. В першу чергу, прямого зіткнення зі Штатами. Вони чудово розуміють, що їх просто розмажуть,” – зазначив Дикий.

Дикий навів приклад з Сирії, де російські сили зустрілися з американськими військами. “По офіційним каналам американцям дали команду ‘наших там нет’. І їх не стало. Єдиний прямий бій між американцями і росіянами – це Сирія, 2020 рік. Бій тривав приблизно 2 години. Результат бою: понад 200 вбитих ‘вагнерів’, жодного вбитого американця. Оце технологічна різниця цих двох армій,” – розповів він.

За словами експерта, Росія пам’ятає цей прецедент і категорично не хоче прямого зіткнення з Заходом. “Натомість вони весь час качають страх цього прямого зіткнення. Захід цього, звичайно, теж не хоче, бо це величезні втрати, людські втрати. От біля цієї червоної лінії росіяни весь час будуть танцювати з тим, щоб грати на цьому страху і таким чином підривати допомогу нам. Але вони цю червону лінію самі не перейдуть, не варто сподіватись,” – підсумував Дикий.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ