АКТУАЛЬНО

Вікторія Спартц проти виділення Україні 60 млрд дол. допомоги

Уродженка України, конгресвумен Вікторія Спартц заявила, що не підтримує законопроєкт Сенату про виділення Україні 60 млрд дол. допомоги, повідомляє The Wall Street Journal.

Республіканка, яка раніше критикувала Єрмака і закликала провести аудит допомоги Україні, вимагає від президента США чіткішої стратегії щодо участі Штатів у війні та пильнішого контролю за тим, як витрачається допомога.

Вона також підтримує ідею виділення допомоги Україні в кредит.

“Я розумію важливість цієї битви і наслідки, якщо Росія переможе, але я також не надто наївна. Якщо у нас не буде належного нагляду, ми не досягнемо наших цілей”, – заявила Спартц.

За її словами, проти допомоги Україні виступають її виборці в передмісті Індіанаполіса.

Після введення російських військ на Україну 2022 року конгресвумен Вікторія Спарц стала одним із провідних голосів Республіканської партії щодо цього конфлікту, пише The Washington Post. Спарц – перша іммігрантка українського походження в конгресі США, – активно виступала за надання допомоги Києву і разом із президентом Байденом просувала цю ідею.

Тепер прихильність Спарц своїй батьківщині використовується проти неї добре фінансованим суперником на праймеріз Республіканської партії. Її опонент Чак Гудріч розмістив на телебаченні рекламу, яка звинувачує Спарц у тому, що для неї “Україна понад усе” і що вона віддає пріоритет допомозі Києву, а не охороні кордонів США. Сама конгресвумен категорично відкидає ці заяви.

Ця ситуація, як зазначає видання, підкреслює внутрішній розкол серед республіканців, через який менш реалістичними виглядають надії спікера палати представників Майка Джонсона повернутися до питання про допомогу Україні наступного тижня.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ