АКТУАЛЬНО

Влада Сербії звинуватила протестувальників у спробі змінити конституційний лад

У Сербії вища прокуратура в Белграді оголосила звинувачення громадянам, які приймали участь у протестах проти результатів парламентських та місцевих виборів, у злочині, спрямованому на насильницьку зміну конституційного ладу. Це повідомляє видання Balkan Insight.

За словами прокуратури, ці злочини включають у себе насильницьку поведінку під час громадських заходів. Покарання за такі дії може становити від шести місяців до п’яти років позбавлення волі.

Сербська прокуратура повідомила, що семеро людей визнали провину і уклали угоду про визнання своїх кримінальних злочинів. За ці угоди їм загрожує умовне ув’язнення на 6 місяців та штрафи.

Спільно з тим, прокуратура пропонує додаткове затримання для 11 підозрюваних з метою запобігання повторенню правопорушення протягом короткого періоду часу.

Серед затриманих виявилися опозиційні активісти, що викликає обурення у лідера опозиційної коаліції “Сербія проти насильства” Мирослава Алексича. Він назвав звинувачення “абсолютно хибними”.

Представники захисту обвинувачених вважають, що ця справа нагадує розслідування політичної партії, а не об’єктивне розгляд прокуратури.

У звіті не зазначено конкретних обставин, які призвели до звинувачень, і не надано подальших подробиць щодо протестів або конкретних осіб, на які спрямовані звинувачення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ