АКТУАЛЬНО

Владивосток та Примор’я опинилися без світла після “тренування” енергетиків

У Владивостоці та майже всьому Приморському краї стався масштабний блекаут, який охопив понад 1,8 мільйона осіб. Інцидент стався після планового тренування енергетичних компаній, яке, за попередньою інформацією, призвело до відключення електропостачання.

“Цілковитий блекаут у Владивостоці. У місцевих жителів паніка. У ліфтах, що застрягли, залишаються десятки людей”, – повідомляє SHOT.

“Що саме сталося, уточнюється, але відомо, що сьогодні вранці в.о. міністра енергетики та газопостачання приморського краю олена шиш спільно з АТ “ДРСК” провели планове тренування з відпрацювання нештатної ситуації, пов’язаної з аварійним відключенням високовольтної лінії електропередачі”, – ідеться у повідомленні.

Електрики, за даними SHOT, зараз немає в усьому приморському краї – через аварію на лінії Приморської ГРЕС – Хехцир-2. Системний оператор зараз займається відновлювальними роботами.

Як зазначається, без світла в Примор’ї наразі залишаються понад 1,8 млн людей.

“Вирубали світло у всьому місті. Холодильник не працює, світла немає ні в кого”, – кажуть місцеві.

Світла, як вказано, немає у лікарнях Владивостока. Як повідомили SHOT у далекосхідному окружному медичному центрі, зараз там темно. Лікарі спішно перевіряють, чи працює обладнання і в якому стані резервні генератори.

Повідомляється, що люди виходять з електричок, що зупинилися, і вручну піднімають шлагбауми на коліях.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ