АКТУАЛЬНО

Володимир Зеленський про переговори з Росією

Президент України Володимир Зеленський висловив рішучість не укладати компроміси з російським диктатором Володимиром Путіним, оголосивши, що він не бачить можливості для переговорів чи компромісів із Росією чи кремлівськими посібниками.

В інтерв’ю латиноамериканським ЗМІ, Зеленський наголосив, що основний принцип Путіна полягає в тому, щоб Україна була частиною Росії, як він це реалізував у відношенні до Білорусі, Молдови та Грузії. За словами Зеленського, Путін не зацікавлений в незалежності України та шукає можливість підкорення країни.

Президент висловив своє ставлення до можливих переговорів, підкресливши, що немає можливості укладати угоди з Путіним щодо життя людей на окупованих територіях. Він відзначив, що розмови про те, де та як жити людям, не можуть бути предметом торгівлі.

Зеленський підкреслив, що зараз ситуація вимагає відстоювання прав і свобод громадян, допомоги та визволення від окупантів. Він заявив, що влада повинна захищати своїх громадян, а громадяни повинні бути готові взяти участь у визволенні своєї землі.

Зеленський висловив сумнів щодо можливості досягнення компромісу з Путіним, оскільки, за його словами, російський лідер не зацікавлений у зупинці війни. Президент наголосив, що для Путіна зупинити війну означає лише два слова по телефону, але він цього не робить.

Нещодавно з’явилися інформаційні повідомлення, які стверджували, що США та ЄС обговорюють можливість мирних переговорів із Росією, включаючи можливі компроміси щодо України. Проте Зеленський спростував ці чутки, стверджуючи, що на Україну ніхто не тисне, і що вона не буде повертатися за переговірний стіл, поки Росія не виведе свої війська.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ