АКТУАЛЬНО

Озброєння США вистачить для підтримки і України, і Ізраїлю

Сполучені Штати перерозподіляють артилерійські снаряди між Ізраїлем та Україною.

У США виникла ситуація, в якій артилерійські снаряди, спочатку обіцяні Україні, були спрямовані до Ізраїлю, що спричинило певне непорозуміння.

За словами спікера Пентагону Патріка Райдера, це сталося до атак з боку ХАМАСу в Ізраїлі. США взяли частину 155-міліметрових артилерійських снарядів зі своїх резервів в Ізраїлі, щоб поповнити запаси США в Європі, і значна частина їх була спрямована до ЦАХАЛу (Ізраїльська оборонна армія).

Однак, як заявив представник державного департаменту США Меттью Міллер, існує дуже маленький збіг між потребами Ізраїлю та України в артилерійських снарядах. Подробиці надання допомоги обом країнам буде розкрито після того, як Сполучені Штати оголосять про пакет допомоги для Ізраїлю. Сполучені Штати мають можливість одночасно забезпечувати Україну та Ізраїль озброєнням, але їхні оборонні потреби мають обмежену кількість спільних аспектів.

Винятком є снаряди 155 мм калібру, які обидві країни використовують. Генерал Патрік Райдер, представник міністерства оборони США, наголосив, що США та їхні союзники посилюють виробництво таких снарядів і здатні задовольнити потреби і Ізраїлю, і України.

“Ми зможемо підтримати Ізраїль у задоволенні його потреб. Ми зможемо підтримати Україну з її потребами”, – заявив він.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ