АКТУАЛЬНО

Витік мастила на японській АЕС після землетрусу: подробиці інциденту

Атомна електростанція Shika в японській префектурі Ісікава повідомила про витікання мастила після нещодавнього сильного землетрусу. Зазначено, що станція, розташована за 65 кілометрів від епіцентру, виявила жирову пляму розміром приблизно п’ять на десять метрів на поверхні моря перед нею в неділю. Місце витоку було оброблено нейтралізуючим засобом, і виявлено невелику кількість нафтової плівки на дорозі навколо реактора №2 електростанції.

Представники станції вважають, що витікання мастила трансформатора сталося через активацію протипожежної системи під час землетрусу. Підземні поштовхи викликали розпилення оливи та розпорошення води навколо трансформатора. Зазначається, що олива, ймовірно, потрапила до канави через опади.

Попри це, компанія, що експлуатує електростанцію, заявила, що витікання не має впливу на рівень зовнішнього радіаційного фону та не має негативних наслідків для здоров’я людини та навколишнього середовища. Наголошено, що попередньо станція вже повідомляла про тимчасові збої в електропостачанні, витікання мастила на трансформаторах та води з басейнів ядерного палива.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ