АКТУАЛЬНО

Як створити надійний пароль для безпеки свого акаунту

Для забезпечення безпеки акаунтів у соцмережах важливо створити надійний пароль, наголосили в Держспецзв’язку, розкривши методи перевірки його надійності та відсутності витоку. Зазначено, що основне правило – складний пароль, оскільки багато українців встановлюють  прості комбінації, які можуть бути легко зламані.

Найчастіше використовувані паролі, згідно з рейтингом компанії Nord Security, включають комбінації, такі як 123456, qwerty, password, а також фрази типу “iloveyou” або особисті імена.

У відомстві рекомендували користуватися спеціальними генераторами для створення надійних паролів, такими як сервіс від Кіберполіці, ESET або Avast. Також наголосили на важливості використання пасфраз – набору слів, зашифрованих користувачем, що може бути фразою з вірша, пісні або книги, з додаванням цифр, спецсимволів і зміни регістру.

Щодо перевірки паролів, Держспецзв’язок вказав на можливість використання інструменту Password Checkup на платформі passwords.google.com для оцінки надійності паролів, збережених у Google-акаунті. Також застерегли від використання російських сервісів і закликали зберігати онлайн-безпеку.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ