АКТУАЛЬНО

Як вплине посилення співпраці між РФ та Північною Кореєю на світову політику

Російський президент Володимир Путін здійснив візит до Північної Кореї, який, за аналізом Інституту вивчення війни, міг бути спрямований на легітимізацію режиму Кіма як всередині, так і за межами країни. Відомо, що такі візити глав іноземних держав до Північної Кореї відбуваються рідко, і останній раз Путін відвідав цю країну у 2000 році.

Путін публічно висловив підтримку російсько-північнокорейської співпраці, що, ймовірно, може мати на увазі майбутню підтримку Північної Кореї у вигляді додаткових запитів на зброю та робочу силу.

Аналітики зазначають, що таке звернення Путіна до підтримки ідеологічних наративів режиму Кіма може служити виправданням для подальших стратегічних інтересів Росії в регіоні, включаючи її втручання в Україну. Зокрема, розглядається можливість відправлення північнокорейських працівників до окупованої Росією України для підтримки військових дій.

Відповідь на візит Путіна до Північної Кореї включає висловлення стурбованості з боку західних чиновників, зокрема генсека НАТО та представника національної безпеки США, які підкреслюють важливість співпраці з партнерами в Індо-Тихоокеанському регіоні і висловлюють обурення через підтримку Росією військових дій у світі, зокрема в Україні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ