АКТУАЛЬНО

Яких фахівців бракує українській армії саме зараз

Генерал-майор Віктор Ніколюк, командувач підготовки Командування Сухопутних військ ЗСУ, надав інтерв’ю “Радіо Свобода”, в якому відповів на запитання про найбільш затребувані фахівці в українській армії на сьогоднішній день.

За його словами, наразі найбільш потрібні піхотинці. “Це та піхота, яка йде вперед, яка штурмує, яка закріплюється в окопі, утримує позиції, та піхота заходить на ворожі позиції, відбиває ворога”, – пояснив Ніколюк.

Він також зазначив, що хоча в армії потрібні і інші спеціалізовані фахівці, такі як безпілотники, танкісти, артилеристи та мінометники, проте наразі основний акцент робиться на підготовці піхоти.

500 тисяч новобранців наші навчальні центри з військової підготовки зможуть підготувати до служби, командувач підготовки командування сухопутних військ генерал Ніколюк зазначив, що осягнути підготовку будь-якої кількості бійців – можливо

«Якщо аналізувати, скільки [військовослужбовців] було підготовлено за кордоном і на території нашої держави, то це, скажімо так, 20% за кордоном, решта підготовлені тут».

Щодо термінів такої підготовки, то зараз їх зменшено у порівнянні з довоєнним часом. Але після навчального центру, військові допроходять навчання у військових частинах.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ