АКТУАЛЬНО

ЄС збільшує вартість шенгенської візи

Європейська Комісія планує збільшити вартість шенгенських віз для дорослих і дітей через інфляцію, що зростає в регіоні. Це означає, що майбутній візовий збір для дорослих збільшиться з 80 до 90 євро, а для дітей – з 40 до 45 євро.

За проектом, візовий збір буде підвищено для країн, які не співпрацюють з ЄС у поверненні своїх громадян, які перебувають нелегально в Європі. Для таких країн відшкодування збільшиться до 135 євро замість 120, і до 180 євро замість 160. Ці суми включають візовий та сервісний збори. Крім того, ініціатива передбачає можливість для зовнішніх постачальників послуг з видачі віз встановлювати більші збори. Очікується, що разом із збільшенням візового збору зросте і сума сервісного збору.

Хоча Комісія пояснює підвищення візових зборів зростанням інфляції в ЄС, проти таких змін виступає значна частина туристичного співтовариства, особливо ті, хто регулярно подорожує до Європи і потребує шенгенської візи. Наприклад, турки, які захоплені поїздками до регіону, вважають, що підвищення візових зборів ускладнить їхню ситуацію і негативно вплине на можливість подорожей до Європи. За їхніми словами, навіть невелике збільшення вартості візових зборів відчутно вплине на бюджет менш забезпечених людей.

Також самі європейці висловлюють незадоволення щодо змін. Німецькі громадяни вважають, що це дискримінація середнього класу. “У ЄС достатньо коштів. Зупиніть інфляцію, і не буде потреби підвищувати ціни відповідно до неї. Іноземці також страждають від інфляції, не робіть поїздки до ЄС дорожчими. Навіть мале підвищення візових зборів сильно впливає на бідних або менш заможних людей”, – зауважив один з німців.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ