АКТУАЛЬНО

Європа розробляє стратегію допомоги Україні у разі обрання Трампа президентом США

Велика Британія та інші країни Європи розробляють стратегію допомоги Україні в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах у Сполучених Штатах та можливої втрати підтримки з боку Вашингтона. За інформацією джерела The Times, в Європі активно працюють над збільшенням виробництва озброєнь для надання допомоги Україні та стримування Росії протягом року, незалежно від рішення США.

Окремі члени британського уряду вважають, що перемога України над Росією можлима, але вимагатиме часу, і Європа повинна бути готовою допомагати Києву в обороні, навіть у випадку втрати підтримки від Сполучених Штатів. Зазначається, що Володимир Путін розраховує на Трампа, але Європа розглядає можливість незалежної дії, якщо США зменшать свою підтримку.

Високопосадовець з британського уряду вказав, що Європа не може дозволити собі відступити від обов’язку допомогти Україні лише через можливу зміну позиції адміністрації Трампа. “Більшість розуміє, що Путіну не можна дозволити перемогти, і наслідки для європейської безпеки будуть серйозними”, – заявив високопосадовець.

Зазначається, що одним з можливих шляхів перемоги є “розтягнення” армії РФ, щоб змусити Путіна здатися. Джерело видання вважає, що 2024 рік може не принести великого прориву, і Європі слід готуватися до можливості розтягнення конфлікту на наступні роки.

Наводиться думка західних посадовців про те, що Україна може втримувати свою територію без підтримки США, захищаючи досягнуті успіхи. Однак британські військові розвідники вважають, що Україні важко перемогти Росію у 2024 році, оскільки у Києва відсутня необхідна сила та зброя для значного прориву на полі бою.

Також відзначається, що європейські країни та їх лідери все частіше висловлюють необхідність збільшення виробництва озброєнь для готовності надати допомогу Україні в умовах можливої втрати підтримки з боку США. Наприклад, президент Фінляндії закликав Європу інвестувати в озброєння, щоб продемонструвати свою силу. Уряд Норвегії також дозволив прямі продажі зброї Україні, а МЗС Литви закликало НАТО забезпечити Києву необхідну зброю для перемоги над РФ.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ