АКТУАЛЬНО

Європейський комітет з міграції підтримує фінансову допомогу українським мігрантам, які повертаються додому

Комітет Парламентської асамблеї Ради Європи з питань міграції затвердив рішення про надання фінансової підтримки українцям, які повертаються в Україну після закінчення конфлікту. Про це повідомив голова Комітету ПАРЄ з міграції, Олексій Гончаренко.

За цим рішенням, фінансову допомогу від країн Європи отримають українці, які обирають повернення до України для постійного проживання.

“Ця ініціатива була включена до широкого звіту, який ми готуємо в міграційному комітеті ПАРЄ щодо України. Це дуже важливе рішення”, – підкреслив Олексій Гончаренко.

Деякі країни Європи вже розглядають програми допомоги для повернення українських біженців назад до України після завершення конфлікту. Наприклад, у Швейцарії надають фінансову допомогу у розмірі близько 500 євро, у Норвегії – 1500 євро.

У Чехії програма допомоги для повернення до України буде запроваджена з 1 червня 2024 року. Проект буде діяти до листопада та охопить понад 400 біженців. Охочим повернутися будуть забезпечені квитками на автобуси або організований медичний транспорт.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ