АКТУАЛЬНО

Європол приєднується до розслідування воєнних злочинів РФ в Україні

Європол оголосив про створення Оперативної робочої групи (OTF), яка призначена для надання допомоги у розслідуванні воєнних злочинів, скоєних Російською Федерацією в Україні. Участь у цьому проєкті бере 14 країн.

Основною метою роботи оперативної групи буде ідентифікація підозрюваних та встановлення їхньої причетності до можливих воєнних злочинів, злочинів проти людяності чи геноциду. Для досягнення цієї мети група буде проводити збір та аналіз інформації з відкритих джерел.

Особливий акцент робиться на тому, що в мережі Інтернет, зокрема в соціальних мережах, існує значний обсяг відомостей, які можуть суттєво допомогти слідчим у розслідуванні. Міжнародна співпраця в цьому напрямі вважається надзвичайно важливою.

Оперативну групу очолюють представники підрозділів поліції Нідерландів та Німеччини, які спеціалізуються на боротьбі з міжнародними злочинами.

Участь у проєкті беруть 14 країн, зокрема Бельгія, Франція, Німеччина, Ірландія, Італія, Литва, Нідерланди, Португалія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Норвегія, Велика Британія і США.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ