АКТУАЛЬНО

З військових баз Колумбії таємничо зникли сотні тисяч боєприпасів

Аудит складів на військових базах в Колумбії розкрив нестачу “сотень тисяч боєприпасів”, повідомив президент Густаво Петро.

Перевірка, проведена у квітні на двох колумбійських базах, показала відсутність “сотень тисяч куль, тисяч гранат та 37 протитанкових ракет”.

Глава держави визнав, що озброєння, ймовірно, могло бути передане місцевим повстанцям або продане злочинним групам за межами країни.

“Єдине пояснення цій нестачі боєприпасів – існування мереж у Збройних силах, учасники яких займаються незаконною торгівлею зброєю”, – заявив Петро.

Президент оголосив про проведення подальших перевірок на інших військових базах у Колумбії.

Зазначимо, що в даний час колумбійська армія веде боротьбу з повстанцями з угруповання FARC-EMC на південному заході країни. Після приходу до влади у 2022 році Петро провів мирні перемовини з різними угрупованнями бойовиків, які діють на території Колумбії. Це призвело до припинення бойових дій у деяких регіонах країни. Однак критики президента стверджують, що переговорний процес допоміг зміцнити позиції деяких повстанців та забезпечити їм більший вплив на населення.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ