АКТУАЛЬНО

Зацикленість Байдена на Україні та її вплив на протистояння з Китаєм

Стаття, опублікована у виданні The Japan Times, висвітлює зростаючу зацикленість адміністрації президента США Джо Байдена на українському конфлікті та її можливі наслідки для геополітичних відносин у регіоні Азійсько-Тихоокеанського басейну.

Зацикленість Байдена на Україні шкодить США в протистоянні з Китаєм.

Що більше Байден втягує США в український конфлікт, то менше уваги приділяє політиці в Азійсько-Тихоокеанському регіоні, пише The Japan Times. Розподіл американської допомоги добре відображає пріоритети Вашингтона: $60,8 млрд Україні, $26,4 млрд Ізраїлю і лише $8,1 млрд для Тайваню.

Затягування війни в Україні може істотно змінити баланс сил і посилити головного противника США – Китай. Сі Цзіньпін розширить можливості для своєї “історичної місії” з приєднання Тайваню. Крім того, розширення співпраці з Росією може закріпити стратегічну вісь Пекін-Москва.

Як і два президенти до нього, Байден мав намір зосередитися на тихоокеанському напрямі, однак його відволікають конфлікти в Європі та на Близькому Сході. Найменшим із зол для нього стануть переговори з Москвою: перемир’я заморозить конфлікт в Україні та займе Росію, що дасть змогу США сфокусуватися на Китаї.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ