АКТУАЛЬНО

Загострення на лівано-ізраїльському кордоні: військові дії тривають, зростає напруга між Ізраїлем і “Хезболлою”

Військові дії на лівано-ізраїльському кордоні, які тривають вже кілька тижнів, наростають у напруженості, повідомляє Reuters.

За інформацією західних журналістів, обидві сторони конфлікту стають жертвами. Ця ситуація викликає серйозні стурбовання стосовно можливого розширення конфлікту між Ізраїлем і “Хезболлою”, організацією, яку підтримує Іран.

За даними служби реагування, пов’язаної з Рухом “Амаль” – союзником “Хезболли”, двоє людей загинули внаслідок ізраїльських ударів на південному заході Лівану 13 листопада.

“Хезболла” веде перестрілки з ізраїльськими військами після того, як палестинський союзник, ХАМАС, розпочав війню з Ізраїлем 7 жовтня. Ці події є найбільшим виявом насильства на кордоні з часів місячної війни між Ізраїлем і “Хезболлою” у 2006 році.

Лідер “Хезболли” Сайєд Хасан Насралла підтвердив, що ліванський фронт “залишатиметься активним”, що додає нові обурення до конфлікту. Прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху відповів, закликавши “Хезболлу” не розширювати атаки та попередивши про сильну відповідь на будь-які подальші провокації.

“Це гра з вогнем. На вогонь буде відповідати набагато сильнішим вогнем. Вони не повинні випробовувати нас, тому що ми лише трохи продемонстрували свою силу”, – зазначив Нетаньяху.

Ситуація залишається напруженою, а міжнародне співтовариство висловлює серйозну стурбованість щодо подальшого розвитку конфлікту на лівано-ізраїльському кордоні.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ