АКТУАЛЬНО

Глава МЗС Британії Девід Кемерон відвідав Фолклендські острови вперше за 30 років

Міністр закордонних справ Великобританії, Девід Кемерон, здійснив рідкісний візит на Фолклендські острови, віддавши пошану пам’яті британських військових, які загинули в конфлікті 1982 року, і підтвердивши прихильність Великобританії до захисту суверенітету островів.

Глава МЗС Великої Британії провів зустрічі з представниками місцевої влади та вшанував пам’ять загиблих військових, поклавши квіти до меморіалу Фолклендської війни.

“На Фолклендських островах я висловив свою повагу усім, хто віддав своє життя в ході конфлікту 1982 року. Ми ніколи не забудемо службу наших військових. Ми завжди будемо захищати права жителів Фолклендських островів та їхню працю, яка забезпечує процвітання сучасного суспільства”, – написав Кемерон на своїй сторінці в соціальній мережі.

Попередньо до візиту міністра, було заявлено, що питання про суверенітет Фолклендських островів не підлягає обговоренню, оскільки місцеві жителі виразили бажання залишитися частиною Великобританії.

Після візиту на Фолклендські острови Кемерон має намір відвідати Бразилію, де він братиме участь у нараді керівників дипломатів Групи двадцяти в Ріо-де-Жанейро 21-22 лютого, а потім відправиться до Парагваю та США.

Фолклендські (Мальвінські) острови, що знаходяться в південно-західній частині Атлантичного океану, були предметом територіальної суперечки між Аргентиною та Великобританією вже більше 200 років. У 1982 році між цими країнами відбувся збройний конфлікт, після якого Аргентина зазнала поразки, втративши за два з половиною місяці 649 військовослужбовців. Втрати британської сторони склали 255 осіб.

У березні 2013 року жителі Фолклендських островів висловились на референдумі за те, щоб територія залишилася під владою Великобританії. Аргентина не визнала результатів плебісциту і продовжує претендувати на острови.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

АКТУАЛЬНІ НОВИНИ ЗА ТЕМОЮ