АКТУАЛЬНО

Зеленський хоче більш широкого залучення США у війну з Росією

Видання New York Times повідомляє про розбіжності між пріоритетами США та України у контексті війни з Росією. Посилаючись на неназваних радників президента Джо Байдена, газета зазначає, що Білий дім не готовий на більш широке залучення у конфлікт, чого вимагає Київ.

«Американські та українські пріоритети розходяться», – пише New York Times із посиланням на неназваних радників Байдена, які поділилися з газетою своєю думкою в приватному порядку.

Судячи з контексту, йдеться про те, що Білий дім не готовий на більш широке залучення у війну з Росією, чого вимагає Київ.

«Наразі Україні вже нічого втрачати від ескалації відносин із Росією. А пану Байдену є, що втрачати. У Білому домі видно занепокоєння тим, що президент Володимир Путін розгорне на полі бою ядерну зброю – у спробі переконати світ, що, якщо Україна продовжить скидати бомби і ракети американського виробництва на російську територію, він не посоромиться використати найпотужнішу зброю проти України”, – ідеться в статті.

Зеленський, зі свого боку, «відкинув ядерні побоювання як надмірні».

Також Вашингтону неясно, як саме може виглядати «прийнятний фінал» в Україні. «Офіційно Україна, як і раніше, говорить про повну перемогу», але «Росія, схоже, набирає обертів», ідеться в статті.

Матеріал присвячений тому, що Байдену важко дається «управління двома найскладнішими союзниками Америки, президентом Володимиром Зеленським в Україні та прем’єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху».

Видання вважає, що обидві війни – в Україні та в Ізраїлі – входять у вирішальний поворотний етап.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ