АКТУАЛЬНО

Зеленський і Байден підпишуть угоду про безпеку перед міжнародним самітом у Швейцарії

На передодні майбутнього Саміту миру у Швейцарії, лідери України та США, Володимир Зеленський і Джо Байден, планують підписати двосторонню угоду про безпеку в Італії.

Угода між Україною та США була укладена протягом останніх тижнів в умовах зростаючого напруження між двома країнами. Один з високопосадовців, призначений Зеленським, зазначив, що відносини між Україною та США зараз дуже напружені, більше, ніж будь-коли з початку війни.

Попередні розчарування виразив Зеленський у відношенні до Байдена, коли той вирішив відвідати збір коштів у Каліфорнії, а не взяти участь у Саміті миру. Це рішення український лідер назвав “не дуже сильним”.

Декілька українських посадовців висловили розчарування від відсутності підтримки США на найвищому рівні, а також відсутність прогресу щодо членства України в НАТО. Вони також відзначили низку інших спірних питань між Україною та західними партнерами.

Серед напружених моментів відзначили затримку Конгресом американської військової допомоги, заборону на використання української зброї для ударів по території Росії, а також звільнення кількох українських високопосадовців.

Деякі члени уряду Зеленського висловлюють занепокоєння з приводу методів спілкування президента з адміністрацією Байдена. Один із них навіть зауважив, що Зеленський був дуже роздратований Байденом, назвавши це “відкритим провокуванням” з боку Білого дому.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ