АКТУАЛЬНО

Зеленський: Саміт миру стане справді глобальним, участь приймуть лідери з усіх континентів

Президент України Володимир Зеленський провів нараду, на якій обговорювалася підготовка до майбутнього Саміту миру.

“Саміт буде дійсно глобальним, з представленням лідерів з усіх континентів”, – підкреслив Зеленський. Також президент повідомив про телефонну розмову з Прем’єр-міністром Хорватії, який підтвердив свою участь у Саміті. “Хорватія також підтримує наш вступ до Євросоюзу, плюс ми працюємо над приєднанням Хорватії до декларації «Групи семи» щодо підтримки України – щодо забезпечення безпекових гарантій для нашої держави”, – додав він.

Крім того, за словами президента, вже підготовлені кілька нових безпекових угод з державами Європи, ще кілька угод з партнерами знаходяться на стадії узгодження конкретних деталей. “Найближчим часом ми посилим цю нову безпекову архітектуру для нашої країни. Будуть підписані нові угоди”, – наголосив Зеленський.

Президент також підкреслив важливість розвитку систем ППО та підготовки переходу Повітряних сил України на нові бойові літаки. “Путін не має нічого, окрім терору. Це основа його можливостей. І кожне обмеження терористичного потенціалу Росії – це примус Росії до миру”, – заявив президент.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ