АКТУАЛЬНО

Жорстокий напад. Затримано підозрюваних у побитті сина колишнього мера Харкова (ВІДЕО)

Поліція Харкова затримала підозрюваних у жорстокому нападі на підприємця Олексія Шумілкіна, сина колишнього міського голови Володимира Шумілкіна і зятя впливового бізнесмена і політика Юрія Сапронова. Двох чоловіків, безробітних, 41 і 30 років, затримали після проведення понад 30 обшуків у Харківській і Полтавській областях. Вони підозрюються в закінченому замаху на вбивство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. Суд відправив їх під варту на 60 діб без права застави.

Напад на Олексія Шумілкіна стався 13 жовтня вранці на вулиці Бакуліна в Харкові. Згідно з повідомленням правоохоронних органів, двоє невідомих чоловіків буквально накинулися на Шумілкіна, коли він вийшов на пробіжку. На відеозаписі, що з’явився пізніше в телеграм-каналах і викликав широкий резонанс, видно, як агресори спочатку біжать на зустріч своїй жертві, потім збивають його з ніг на тротуар і починають бити його жорстоко, завдаючи більше ніж 10 ударів руками і ногами. Лише за кілька секунд агресори йдуть із місця події, залишивши Олексія Шумілкіна без свідомості.

Інцидент викликав обурення і обурення в суспільстві, особливо після публікації відеозапису в соціальних мережах. Родичі та близькі Олексія Шумілкіна, включно з його тестем Юрієм Сапроновим, відомим у Харкові політиком і бізнесменом, висловили невдоволення тим, що відео насильства опублікували, й обіцяли знайти та покарати агресорів. Юрій Сапронов заявив, що відповідь на напад буде жорсткою і попередив, що на знайдених винних чекає відповідний вплив.

Олексій Шумілкін перебував у реанімації після нападу, і його стан було оцінено як серйозний. Він є старшим сином колишнього голови Харківської міськради Володимира Шумілкіна і власником кількох компаній, включно з бізнесом в аграрному секторі. Олексій Шумілкін також є чоловіком старшої дочки Юрія Сапронова Катерини, і сім’я виховує трьох дітей.

Слідство продовжує розслідування інциденту і намагається з’ясувати мотиви нападу, а також можливих замовників і співучасників. Досі не зрозуміло, хто стоїть за цим жорстоким нападом, і розслідування триває.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ