АКТУАЛЬНО

Зловмисник непомітно вилив 60 тонн елітного іспанського вина. Як йому це вдалося

Іспанська виноробня зазнала збитків на понад 2,5 мільйона євро, після того, як невідомий зловмисник вилив 60 тонн вина просто на підлогу.

Представник виноробні Cepa 21 повідомив BBC, що розлите вино було двох найдорожчих сортів виноробні – Horcajo та Malabrigo.

Він сказав, що інцидент стався приблизно о 03:30 за місцевим часом у неділю, і що зловмисник, ймовірно, був знайомий із територією виноробні.

На записі з камер спостереження видно людину у капюшоні, яка ходить між резервуарами та швидко їх відкриває, і вино починає виливатися на підлогу.

Представник Cepa 21 сказав BBC, що “резервуари нелегко відкрити”, адже вони мають механізм захисту, з яким не впоратися, якщо не знаєш, як.

Тому, за його словами, можна припустити, що зловмисник “вже відкривав ці резервуари і знайомий з цією технікою”.

Співробітник виноробні додав: “Ця людина рухалася дуже впевнено [територією виноробні], хоча було темно”.

“Ця людина має добре знати територію”.

Утім, він додав, що поки зарано припускати, хто це міг бути, також поки немає підстав підозрювати нинішніх або колишніх співробітників.

Зловмисник відкрив п’ять резервуарів, хоча тільки три були наповнені вином.

Виноробня Cepa 21 розташована у Кастрільо-де-Дуеро, невеликому селі на північному заході Іспанії.

У Великій Британії вино Horcajo продають приблизно за 80 фунтів стерлінгів за пляшку (сто доларів), тоді як Malabrigo коштує 35 фунтів стерлінгів (42 долари). 65 тонн вина – це понад 60 тисяч пляшок.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ