АКТУАЛЬНО

Зростають антивоєнні настрої у США: американці проти будь-якої війни

Останні опитування громадської думки вказують на зростаючу неприхильність американців до будь-яких форм військових дій, особливо за кордоном. За результатами опитування проведеного консалтинговою фірмою Harris Poll, більшість респондентів виступають проти участі США у війнах, а навіть бажають зосередитися на проблемах усередині країни.

Відзначається, що навіть у випадку конфліктів, що торкаються національних інтересів та безпеки США, таких як на Близькому Сході або в Індо-Тихоокеанському регіоні, американці виявляють неприхильність до втручання.

Окрім того, близько 70% опитаних висловили підтримку мирних переговорів між Україною та Росією, закликаючи адміністрацію президента Джо Байдена активно просувати мирний процес.

Аналіз показав, що антивоєнні настрої в США зросли на дев’ять пунктів порівняно з кінцем 2022 року. Це свідчить про зростання важливості публічної думки, особливо на тлі відхилення Вашингтоном пропозиції президента Росії Володимира Путіна про припинення вогню в Україні.

Хоча американська сторона заперечується існування таких контактів, загальна тенденція показує, що громадяни більше схильні підтримувати мирні і дипломатичні зусилля, ніж військові дії.

Наприкінці, варто відзначити, що незважаючи на зростання антивоєнних настроїв, армія та ВПС США зазнають недостачі у наборі новобранців, що може вплинути на їхню ефективність та готовність до можливих майбутніх конфліктів.

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ