АКТУАЛЬНО

122 людини врятовано з дрейфуючої крижини на озері Червоне в Міннесоті

Понад 100 людей були евакуйовані з крижини, яка відкололася від берегової лінії та почала дрейфувати в озеро на півночі Міннесоти в п’ятницю ввечері.

Офіс шерифа округу Белтрамі повідомив, що 122 людини, які рибалили на Верхньому Ред-Лейк, були безпечно доставлені на сушу на човні та повітряному човні протягом трьох годин після сигналу лиха, після того як вони несподівано опинились на великій плавучій кризі.

Влада отримала екстрений дзвінок незадовго до 17:00 про те, що рибалки застрягли на мілині, «більше ніж 30 футів відкритої води, що відокремлює їх від берега», — сказав шериф Джейсон Ріггз у прес-релізі. Перехожі намагалися врятувати за допомогою каное до прибуття першої служби реагування, і чотири людини впали у воду під час спроби, сказав Ріггс. Постраждалих немає.
Це була друга зима поспіль зі значною подією, що вилетіла на мілину на Ред-Лейк, туристичному місці підлідної риболовлі в сільській частині півночі штату, що охоплює понад 400 квадратних миль. Близько 200 рибалок були врятовані в результаті інциденту в листопаді 2022 року, повідомляє Minnesota Star Tribune.

Офіс шерифа округу Белтрамі попередив у соціальних мережах у четвер, що лід тонший, ніж зазвичай можна очікувати. «Широкий дощ, вітер і не по сезону тепла погода протягом останніх днів погіршили крижані умови в усьому штаті», — йдеться в повідомленні з посиланням на Департамент природних ресурсів Міннесоти.

Останніми днями було багато випадків провалу крізь лід транспортних засобів для відпочинку, рибальських будиночків і кермових рубок — портативних укриттів, які використовуються для підлідної риболовлі.

Близько 35 людей були врятовані з мілини на брили льоду, що відкололася, 17 грудня біля Червоного озера. Через два дні легкий літак приземлився на лід і вирвався у відкриту воду. Пасажири не постраждали, але їм довелося залишити літак, щоб їх забрати пізніше, повідомили правоохоронці.

«Більшість років лід був достатньо товстим для транспортних засобів і кермових рубок, і ми спостерігали постійну процесію з них, що прямувала на північ», — сказав у четвер шериф Ріггс. «Але цей рік не є «більшістю років».»

Того ж дня, коли попередили, двоє чоловіків на всюдиході провалилися під лід. Вони змогли вибратися з води без травм.

«Радий, що сьогодні ввечері всі в безпеці, але нашим рятувальникам потрібна перерва», — повідомили в офісі шерифа в соціальних мережах у п’ятницю ввечері після останнього інциденту, висловивши надію на похолодання.

Департамент природних ресурсів Міннесоти заявив у п’ятницю, що цей місяць «характеризувався надзвичайним поєднанням тепла, вогкості та безсніжності».

За даними Національної метеорологічної служби, це був найспекотніший день Різдва за всю історію спостережень у містах-побратимах, а льодовий фестиваль у Міннесоті, запланований на січень, скасовано .

Департамент природних ресурсів зазначив, що умови Ель-Ніньо в Тихому океані зберігають холодні повітряні маси приблизно в 1000-2000 милях на північ від Канади.

Наприкінці місяця 95 відсотків Міннесоти були фактично вільні від снігового покриву, повідомили в департаменті. У частинах північної та північно-східної Міннесоти «це єдиний зафіксований випадок без снігового покриву протягом цього тижня року».

НЕ ПРОПУСТІТЬ

ЦІКАВІ МАТЕРІАЛИ ЗА ТЕМОЮ